• DE
 • DK
 • BOOK VÆRELSER
 • < tilbage 29-08-2018 - 08:04

  Rold Kro har røvet mit hjerte

  Iværksætter Jørgen Bak Rasmussen fra Mediehuset Wiegaarden i Hobro har købt Rold Gl. Kro.

  – Rold Kro har røvet mit hjerte

   

  Iværksætter Jørgen Bak Rasmussen fra Mediehuset Wiegaarden i Hobro har købt Rold Gl. Kro.

   

  Hvad vil Jørgen dog med den kro?

   

  Rold Gl. Kro ved Rold Skov i Nordjylland er en af landets ældste kroer. Jørgen Bak Rasmussen fra Mediehuset Wiegaarden i Hobro har gennem længere tid haft et godt øje til den gamle perle. Efter et par gange rundt i rundkørslen, som ligger foran kroen, slog han til og kan nu udvide sit store visitkort med en ny titel: kroejer.

   

  – Jeg ønsker at drive en moderne kro med naturen og det personlige møde i centrum. Jeg vil skabe et sted, hvor man kan gå, cykle, ride, skovbade og lade op i en travl hverdag. Her skal være plads til fordybelse og forkælelse. Vi skal både kunne tilbyde kursuscenter, almindelig overnatning, restaurant og leje af festlokaler, siger Jørgen Bak Rasmussen, som også er bygherre bag Hobros nye bydel Ny Blaakilde ved Mariagerfjord. 

   

  Først og fremmest skal vi have gang i kroens 26 værelser plus suiten. Det kræver, at kroen får et facelift i form af maling og mindre reparationer. Kroen vil som udgangspunkt have åbent for de overnattende gæster fra tidlig morgen med morgenmad og madpakker. Til opstart vil restauranten også have aftenåbent for alle.

   

  – Jeg har store planer om at udnytte den fantastiske natur ved Rold Skov. Eksempelvis vil jeg etablere hestefolde ved kroen, så man som aktiv rytter kan tage sin hest med på kroophold. Det skal også være muligt at have hunde med, hvor jeg vil etablere en hundetræningsbane med agilityforhindringer. Vi skal simpelthen ud at skovbade og nyde naturen med vores hest, hund eller familie! siger Jørgen Bak Rasmussen. 

   

  Jørgen Bak Rasmussen søger en dygtig, visionær og erfaren køkkenchef, en kvik og imødekommende receptionist og tjenere til restauranten. Her skal der serveres lokale egnsretter, hvor især Jørgens private flok af økologisk Skotsk Højlandskvæg skal gøre gavn på menukortet. 

  Jørgen Bak Rasmussen er også på jagt efter en daglig leder og koordinator, som kan tage ansvar og føre de mange visioner for kroens fremtid ud i virkeligheden.

   

  – Jeg vil give folk en på opleveren. Rold Gl. Kro skal være et sted, hvor folk tager hen, når de vil spise godt, nyde dejligt selskab og lære noget nyt. Jeg vil gøre noget godt for lokalområdet, siger Jørgen Bak Rasmussen, som især håber på at kunne sparke gang i en række forskellige kurser og temaophold på kroen. Her tænker han især mod heste-, hunde- og hobbyverdenen, som Mediehuset Wiegaarden har et stort kendskab til og erfaring indenfor. 

   

  – På Rold Gl. Kro vil jeg gerne arbejde med lokal forankring, tænke nyt og tænke skævt, afslutter Jørgen Bak Rasmussen.

   

  Rold Gl. Kro forventer at åbne senest 1. august 2020.

   

  For yderligere spørgsmål kontakt Jørgen Bak Rasmussen på tlf. 20 24 29 24

   

  FAKTA

  Rold Gammel Kro blev Kgl. Privilegeret Kro den 4. juni 1747 af Kong Frederik 5. 

  Kroen har gennem tiden haft flere ejere blandt andet cirkusslægten Miehe, der ejede kroen fra 1895-1918. 

  Ved siden af kroen ligger Cirkusmuseet, som har den eneste bevarede cirkusbygning af træ i Danmark. 

  Kroen ligger tæt ved Rold Skov, som er Danmarks største sammenhængende skovområde på cirka 8000 ha. 

  Rold Gl. Kro har også tidligere huset et museum for den folkekære sanger og komponist Jodle Birge. 

  Kroen har en kapacitet på op til 200 gæster. Der er 26 værelser med direkte udgang til strædet (hundevenligt). Der er også en suite med tre værelser og himmelseng. Derudover er der jagtstuen, restauranten og det store festlokale. Som noget nyt kommer der naturligvis en rytterstue til alle de ridende gæster.

  Rold Gl. Kro har også gode parkeringsforhold til alle gæster.

  <